Jak na tichou dlažbu s elektrickým podlahovým vytápěním?

VIDEONÁVODY ... krok za krokem

Ať už v panelových bytech nebo rodinných domech, začněte se zajímat o termín „kročejová neprůzvučnost“. Je totiž dost dobře možné, že v patře, odkud se šíří hluk, je položena keramická dlažba bez odpovídající zvukové izolace. Přinášíme Vám postupové video, jak aplikovat systém tiché dlažby včetně podlahového topení pod dlažbou.

Řešení je vhodné pro odhlučněné keramické podlahy např. při rekonstrukci v panelovém domě nebo pro pokládku na nadměrně deformovatelné konstrukce. Například v dřevodomech se konstrukce mohou mírně prohýbat nebo smršťovat , pracují  OSB nebo cementovláknité desky, parkety, ideální je i pro aplikace na stávající popraskaný beton.

Zvukově izolační vložka takzvaný DSDI panel položením pod dlažbu utlumí hlučnost o 14 decibelů. Jedná se o materiál pouze 6 mm silný, který se vkládá mezi vrstvy lepidla při jinak tradiční pokládce dlaždic. Pokud tedy rekonstruujete nebo stavíte, zeptejte se po zvukové izolaci keramických podlah. Uspoříte peníze na řešení stropních konstrukcí a vaše podlaha vyhoví platným normám. Díky podlahovému vytápění bude podlaha stále příjemně teplá.  

Tagy: Video návody, Poradna