Černé obkládačky RAKO v expozici Black & Light Depo

Černé obkládačky RAKO v expozici Black & Light Depo

 | Moravská galerie Brno

Až se vypravíte do Brna, určitě zajděte do  nově zrekonstruovaného Uměleckoprůmyslového muzea. Zaujme Vás jistě prostor, který ukazuje, co vše je možné udělat pro design. V takovém sbírkovém a výstavnickém rozsahu a kvalitě se designu a módě zatím nevěnuje žádná instituce v České republice.

Moravská galerie představuje nové prostory a objekty vytvořené českými designérkami a designéry, netradičně pojaté stálé expozice stavějící na odiv tisíce designových exponátů od Jiřího Pelcla, Lucie Koldové, Liběny Rochové, Maxima Velčovského a dalších.

Expozicí Black & Light Depo přichází galerie s originálním formátem otevřeného depozitáře, které návštěvníkům zprostředkují komplexní pohled na sbírky skla, porcelánu a keramiky. Působivé prostorové interpretace sbírek se ujal Maxim Velčovský spolu s kurátorem Radkem Wohlmuthem a studiem Edit! Prostředí této expozice doplňují stěny z RAKO černých obkládaček Color One 15 x 15 cm, ve kterých se sbírky doslova „zrcadlí“.

Proto společnost LASSELSBERGER uspořádala v Brněnské galerii přednášky Maxima Velčovského pro spřízněné architekty, odborníky spolupracující se značkou RAKO. Právě značku a Maxima Velčovského spojuje kromě série Linka (jejíž jsou RAKO a Maxim autory) také vášeň pro design, který byl hlavním tématem přednášky, která nadchla všechny jeho posluchače.