Euroskills 2021

Euroskills 2021

 | Úspěch českých barev po 12 letech

Čeští reprezentanti obstáli ve velké mezinárodní konkurenci na soutěži odborných dovedností Euroskills, která se uskutečnila v rakouském Grazu. Náš reprezentant obkladač David Voráček skončil na 6. místě, stejně jako Patrik Procházka v klání chladírenských a klimatizačních techniků. Tomáš Eichler, který ČR reprezentoval v odvětví oprav nákladních vozů, se umístil na 5. pozici a David Ryšavý v oboru malířských prací obsadil 11. pozici.

V areálu Schwarzl See poblíž rakouského Grazu soutěžilo ve více než 30 různých oborech celkem 369 soutěžících z 25 zemí Evropy ve věkové kategorii 17 – 25 let.

„Pro všechny soutěžící i jejich odborné experty je nepochybně největším oceněním neutuchající podpora fanoušků, nadšení a zájem o jejich obor, práci a um. Vrcholem je pak jednoznačně finálový den, zvláště pak okamžik ukončení soutěže, provázený potleskem a gratulacemi členů rodiny, přátel, zaměstnavatelů, pedagogů a odborné veřejnosti. Je to životní okamžik, který patří jen těm nejlepším v oboru a v Evropě. To potvrdil i velký zájem médií o celou akci,“ shrnuje Roman Pommer, viceprezident Hospodářské komory.

Více o soutěži