Ekoznačka EU Ecolabel slaví 30 let

Ekoznačka EU Ecolabel slaví 30 let

 | RAKO je součástí

Označení EU Ecolabel (European Ecolabel) označuje výrobky a služby, které jsou šetrnější k životnímu prostředí. Od června 2020 mají tuto značku také výrobky RAKO.

Minulý týden odstartovala v České republice oslava 30 let Ekoznačky EU Ecolabel. Oslava je netradiční svou formou, a to putovním stánkem „Showroom on wheels“, který můžete v příštích dnech potkat na různých místech v Praze. Na Showroomu budou vystavené certifikované předměty a pojízdný tým bude návštěvníkům vysvětlovat co znamená ekoznačka EU a jaké jsou její výhody.

Kde showroom najdete?

V listopadu potom odstartuje marketingová kampaň, která si dává za cíl ekoznačení propagovat jak mezi spotřebiteli, tak mezi firmami. Snahou je změnit vnímání lidí a zbavit je předsudků vůči ekovýrobkům.

Více o EU Ecolabel

Společnost LASSELSBERGER, s.r.o. u všech keramických výrobků minimalizuje dopady na životní prostředí napříč celým životním cyklem – od těžby nerostných surovin až po konec životnosti výrobku – udržuje nedotčené ekosystémy a vytváří pozitivní dopad na společnost. Životnost keramických obkladů je prakticky neomezená. Nekonečný životní cyklus keramických výrobků je přidanou hodnotou, která minimálně zatěžuje životní prostředí na rozdíl od substitučních materiálů s krátkým životním cyklem.

Více o životním cyklu keramických obkladů a o tom jak RAKO přispívá k ochraně životního prostředí se dozvíte na našich stránkách: https://www.rako.cz/cs/o-nas/ekologie-a-ochrana-zivotniho-prostredi 

RAKO chrání životní prostředí