Aktuálně z Dakaru

Aktuálně z Dakaru

 | Konec závodu a umístění Škodovky

Aktuálně z Dakaru:

Závod hotov... Škodovka se umístila na krásném 14. místě ze 142 závodníků. Ve své kategorii byla 7. a s náhonem na zadek skončila dokonce 2. Gratulujeme a přejeme hodně štěstí v dalším dobrodružství!

Více o závodě a jednotlivých etapách se můžete dozvědět na YouTube nebo Facebooku.

Podívat se na videa

Facebook @skodovkounadakar

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ondřej Klymčiw znovu usedne za volant své závodní Škody 130 LR a bude soupeřit v rámci třídy Dakar Classic. Aby mohl nejen dojet do cíle, ale i bojovat o body, musel svůj speciál podstatně přepracovat. Na autě je nově i značka RAKO SYSTEM, která nebude na závodech chybět.

Byl to tehdy šílený nápad, ale Škodu 130 LR dovezl Ondřej do cíle Dakaru 2021. „Každopádně nebudu lhát, jsem pyšný a hrdý, že jsem první Čech, který škodovku vzal na Dakar,“ říkal Klymčiw na listopadové tiskové konferenci v Národním technickém muzeu.

Ondřej Klymčiw si na předešlém Dakaru získal srdce všech svou bojovností. Dakarská Škodovka se pro nový ročník hodně změnila. A nejde jen o převlečení z bílého laku do černého…

„Chceme bojovat o nejvyšší příčky a udělali jsme vše pro to, aby mohla konkurovat velkým autům s pohonem 4×4. Pořád je to LR, ale těch změn je opravdu hodně,“ vysvětloval Klymčiw. Už na první pohled odhalíte velká kola s terénními pneumatikami, které pochopitelně musí podpírat zpevněný podvozek a roztáčet výkonnější motor připojený k odolnější převodovce, výkonnější jsou také brzdy. Další úpravy byly zaměřené především na zvýšení odolnosti (krytí podvozku, vyztužení karoserie atd.) a bezpečnosti.

Škodovka se tak změnila skoro k nepoznání, ale díky tomu bude mít šanci se měřit s těmi největšími drsňáky.

Podaří se Ondrovi znovu dojet do cíle? Kolik urvou bodů, získají další etapová vítězství, probojují se až na pódium? To se dozvíme již v lednu 2022. Budeme Vás informovat na našich sociálních sítích. Se Škodovkou soutěží na autě i naše logo stavební chemie RAKO SYSTEM, držíme všichni Ondrovi palce!