Světová výstava EXPO 2020

Světová výstava EXPO 2020

 | Aktuálně z Dubaje...

Aktuálně z Dubaje...

11. 3. 2022

Český pavilon na EXPO v Dubaji vsadil na technologie. Pro návštěvníky je magnetem již tradičně díky designu a architektuře, ale také třeba unikátní technologii S.A.W.E.R. vyrábějící vodu ze vzduchu. 

Přečíst celý článek

Zdroj: https://www.idnes.cz/bydleni/architektura/expo-v-dubaji-technologie-s-a-w-e-r-potuznik.A220310_095808_architektura_rez

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Únor 2022 - Česká a zahraniční delegace RAKO klientů navštívila český pavilon

...........................................................................................................................................................................................................

V pátek 1. 10. 2021 byla v Dubaji oficiálně zahájena světová výstava EXPO 2020. Jedná se o vůbec první Všeobecnou světovou výstavu pořádanou v arabské zemi. Návštěvníci si budou moci vybrat z expozic téměř dvou set vystavovatelů. Mezi šesti desítkami zemí, které postavily vlastní pavilony, je i Česká republika. Ústředním tématem této světové výstavy je ‘Connecting Minds, Creating the Future’ – “Propojování myšlenek, vytváření budoucnosti“.

Více o EXPO 2020

@czexpo2020         

Na Všeobecné světové výstavě v Dubaji nebude chybět značka RAKO. Tedy značka, při vyslovení jejíhož jména se prakticky každému vybaví české keramické obklady do domácnosti a veřejných staveb.

Na samotné akci nebude RAKO vystavovat, kdežto rovnou „stavět”. „Jsme součástí expozice jakožto architektonické řešení tohoto objektu. Najdete nás ve vnitřních prostorách prostřednictvím dlaždic ve formátu 60 x 60 a obkládaček 30 x 60 cm. Přede dvěma lety jsme přidali do sortimentu venkovní dlaždice 60 x 60 o tloušťce dva centimetry. Jejich tloušťka a vlastní hmotnost je předurčuje položit přímo do terénu, například do trávníku, štěrku nebo na plastové terče bez použití lepidel a spárovacích hmot. Budeme tedy uvnitř i venku,” říká Petr Machoň, ředitel marketingu společnosti LASSELSBERGER. 

Napojení na EXPO, první svého druhu v arabském světě, vzešlo ze dvou momentů. Je to dáno naší pro exportní politikou a tím, že je tato oblast pro nás zajímavá. Realizujeme tam velmi zajímavé objekty. Naše obklady budou součástí například autobusového nádraží v Kataru, komplexu olympijských bazénů v Egyptě. Přizváním do české expozice se nám naskýtá možnost být součástí této výstavy a předvést, že v neobvyklých podmínkách typu písek-horko-sůl jsou naše keramické dlaždice tím správným odolným materiálem.