Jak aplikovat dvousložkovou hydroizolaci SE2

VIDEONÁVODY ... krok za krokem

 


1/ Výhody dvousložkové hydroizolace SE2 u pokládky na terče

Dvousložková cementová hydroizolace SE2 je vhodná nejen pro interiér, ale také pro exteriér. Je ideální pro použití s dlažbou i bez dlažby. V případě pokládky na terče je její aplikace jako finální hydroizolační stěrky pod terče výbornou alternativou místo používané hydroizolační PVC fólie s výztužnou mřížkou. Díky chemické odolnosti vůči síranům a chloridům, mrazuvzdornosti a paropropustnosti se vyznačuje hydroizolace vysokou životností. Také dokáže chránit beton před pronikáním CO2 a jeho následné karbonataci.  


2/ Namíchání dvousložkové hydroizolace

Tekutou a suchou složku hydroizolace spojíme a mícháme minimálně 3 minuty. Před konečným domícháním necháme hmotu odstát 5 minut. Tím se zbavíme vzduchových bublin a snížíme tak na minimum riziko poréznosti v hydroizolaci.

       

3/ Aplikace první vrstvy hydroizolace na podklad

Betonový podklad před aplikací hydroizolace dostatečně navlhčíme vodou nebo použijeme penetraci PE202. První vrstvu hydroizolace naneseme rovnoměrně na podklad v tenké vrstvě. Pokud se nám hmota začíná táhnout, podklad opět navlhčíme. Samotnou hydroizolaci vodou neředíme.

  

4/ Aplikace zakončovacího hliníkového profilu na okraj podkladu

V případě balkonu nebo terasy použijeme na jeho hranu běžně dostupný zakončovací hliníkový profil. Pro jeho usazení použijeme polyuretanový tmel SAB, který se chová k hliníku chemicky neutrálně a vyznačuje se vysokou přilnavostí. Navíc odolává mrazu a v zimním období neztrácí svoji pružnost. Natažený polyuretan rovnoměrně rozetřeme zubovým hladítkem kolem okraje na první vrstvu hydroizolace po 24 hodinách.

   

5/ Vložení profilu do polyuretanu

Do polyuretanového lože vložíme a zatlačíme zakončovací profil. Vložený profil pak přemostíme pomocí pružné hydroizolační pásky SE5 o šířce 120 mm, kterou napojíme na hydroizolační stěrku. Pásku pak opět zatlačíme do zbylého polyuretanu.

 

6/ Aplikace druhé krycí vrstvy hydroizolace

Druhou krycí vrstvu hydroizolace roztáhneme na zaschlý podklad. Překleneme hydroizolační pásky a vyrovnáme podklad tak, aby z jeho povrchu voda lépe odtékala ven z terasy nebo balkonu přes perforované hliníkové profily.

            

7/ Utěsnění rohového spoje mezi zakončovacími profily

Napojení zakončovacích profilů utěsníme polyuretanovým tmelem SAB. Kolem spoje nalepíme pásku, abychom se vyhnuli znečištění profilů od vysoce přilnavého polyuretanu. Po aplikaci polyuretanu pásku strhneme.

 

8/ Instalace terčů s keramickou dlažbou

Po 3 dnech můžeme na hydroizolaci SE2 instalovat terče včetně keramické dlažby tloušťky 2 cm. Jako finální vrstva je hydroizolace vhodná nejen pod terče, ale také na jímky, nádrže, jezírka nebo sklepy.

     

Tagy: Video návody, Poradna