Proměna bytu 3+KK

Architekt Jan Ranný posunul interiér do 21. století, detaily řešil na míru, kombinoval nejnovější materiály s originálními.

Novostavby majitelku  ničím neoslovily, zaujal ji až inzerát na prodej bytu 3+kk v třípatrovém domě. To co rozhodlo o nákupu, byla lokalita. Starý Břevnov se zástavbou nízkých činžovních a rodinných domů se zahradami budí dojem poklidného menšího města. „Byt byl v hrozném stavu, přesto mě nadchl. Naštěstí jsem dopředu nevěděla, co všechno taková rekonstrukce obnáší,“ vzpomíná Eva.

Bytové tajnosti

Eva hledala někoho, kdo by jí udělal návrh přestavby. Architekta Jana Ranného jí doporučili příbuzní.„Při první schůzce mě zaujalo, co tu Eva plánovala – tajný vchod do starého bytu podle ní prý patří. Podstatné bylo, že věděla, jak by měla fungovat dispozice, přála si hodně světla a žlutou. Věci, které fungovaly a dávaly smysl jsem nechal repasovat,“ zmiňuje architekt.

Koupelna RAKO

Místo provlhlé spíže a toalety je dnes koupelna. Při výběru keramických obkladů, které měly být kvalitní, pěkné a za dobrou cenu, se Jan rozhodl pro značku RAKO. Tu si vyzkoušel už v rámci pořadu ,Jak se staví sen. „Často se mi stává, že klient vyžaduje velmi krátké dodací lhůty, v tom má RAKO oproti ostatním výrobcům výhodu. Dokáže totiž dodat do několika dnů v podstatě cokoliv ze svého sortimentu. To ale nebyl náš případ, vše jsme doma dopředu naplánovali,” říká Jan. Zpočátku uvažoval o dlažbě Sandstone. Nakonec se přiklonil opět k barevně neutrální, ale pocitově teplejší sérii Clay. Propojil s ní podlahu koupelny, předsíně, toalety a technické místnosti. „Estetický účinek kolekce není založen na imitaci kamene nebo jiného materiálu, což je v dnešní době u obkladů obvyklé. Jednobarevný zvlněný povrch v kombinaci s jemnou strukturou vytváří dojem střídání lesklých a matných ploch. To se mění s jejím nasvícením, když po ní jdete, je jako ,živá‘. Clay mám nejraději, doma jsem ji vyzkoušel a od té doby používám na dalších zakázkách,“ uzavírá architekt Jan Ranný.

Tagy: Proměna