Proměna s časopisem Pěkné bydlení

Na začátku příběhu byla náhoda ...

Rodinná pouta

Jestliže existuje vžitý názor, že snacha a tchýně spolu nevycházejí, tak v Brněnci u Svitav to neplatí. Emilie Jedličková se stala výherkyní naší soutěže díky impulsu snachy Lenky, která se z velké části podílela na rekonstrukci, která proběhla díky značce RAKO a RAVAK.

Na začátku příběhu byly náhoda a sada kuchyňských hrnců. Tu si totiž Lenka před nedávnem pořídila domů. Bonusem k nákupu byl časopis Pěkné Bydlení, v němž objevila čtenářskou soutěž. Řekla si, že zkusí štěstí a nafotila panelákovou koupelnu a toaletu u tchýně. Na přestavbu totiž nebyly peníze a paní Jedličková neměla ani chuť něco stávajícího měnit. Do paneláku postaveného koncem šedesátých let se přestěhovala teprve před dvěma lety. Ve 2+1 v prvním patře je spokojená, jedinou slabinou bylo před rekonstrukcí skoro padesát let staré umakartové jádro polepené tapetou imitující cihlovou zeď.

Volnost k nezaplacení

Necelé tři metry čtvereční, to je plocha, kterou se povedlo trochu přifouknout a nejenom opticky. „Teď se tu můžu aspoň otočit a zorientovat. Pohodlné je, že se sem vešla pračka, která před tím stála v kuchyni,“ pochvaluje si Emilie Jedličková.

Přestože šlo jen o rekonstrukci dvou malých místností, úpravy se logicky dotkly sousedních místností uprostřed bytu. Protože velký formát kalibrované přesné dlažby 60 x 60 centimetrů vyžaduje dokonale rovný podklad, bylo nutné udělat podlahovou stěrku. „Musely jsme nechat sundat PVC krytinu v chodbě a kuchyni, povrch srovnat, pak PVC zase vrátit,“ upřesňuje Lenka.

Inspirace z výletu

“Vždycky si vybírám praktické věci, takže jsem ráda, že mám v koupelně a na toaletě oblíbenou béžovou, na které nejsou vidět kapky,“ vysvětluje Emilie, proč je pro ni série Senso od RAKO ideální. Emilie s Lenkou měly katalogy výrobků, ale raději si zajely do brněnského koupelnového studia MK. Tam totiž viděly hladké i lesklé obkládačky Senso imitující přírodní travertin ve skutečnosti na stěně či na vaně, na podlaze pak dlažbu Trend. Prohlédly si zároveň sanitu včetně sprchy a nábytku. V kreativním oddělení RAKO potom připravili kladečský plán. Stěny oživili listelami, na sokl sprchového koutu použili mozaiku. Když se Lenka rozhodla pro obklad stěn až ke stropu, řemeslník jí řekl, že tak se to nedělá. “Na řešení jsem trvala a jsem spokojená, že jsem se nenechala zviklat, tchyni se to líbí” říká Lenka.

 

Tagy: Koupelna, Proměna