Spárovací hmota GF BIO odolává plísním

Růstu plísní ve spárách zabrání hmota RAKO GF BIO

Plísně ve spárách mezi obklady, to je časté téma v mnoha domácnostech. Nejlépe je na tom ten, kdo je vůbec nemusí řešit. Stačí totiž málo – zvolit speciální spárovací hmotu RAKO GF BIO z řady RAKO SYSTEM. Spárovací hmota RAKO GF BIO zajišťuje díky své receptuře vysokou odolnost proti plísním, ale také bakteriím a řasám. Jde o lehce zpracovatelnou hmotu s hladkým, nenasákavým, vysoce vodoodpudivým povrchem. Tvrdne tak rychle, že když odejdete na odpolední návštěvu ke kamarádce, můžete po návratu po nově vyspárovaném povrchu klidně chodit. Spárovací hmota RAKO GF BIO je dostupná v tuctu nejžádanějších odstínů.
 

Koupelna, to je místnost spojená s čistotou a krásou. Ale také s vlhkostí, která nahrává tvorbě plísní, zejména na pórovitém a nasákavém povrchu, jaký vytvoří obyčejná spárovací hmota. Protikladem, na kterém plísně nemají šanci uchytit se, jsou hladké a nenasákavé povrchy realizované pomocí spárovací hmoty RAKO GF BIO. Nedrží se na nich ani voda, ani nečistoty, vynikají výbornou omyvatelností. Tím je zajištěna mimořádná hygiena povrchu a snadná údržba.

 
   

Bílá, červená nebo světle šedá?

Spáry můžete zvolit v mnoha odstínech. Paleta 12 barevných variant spárovací hmoty RAKO GF BIO vychází z 24hodinového barevného systému RAKO OBJECT. Ten byl vyvinut ve spolupráci s mnoha osobnostmi a ateliéry z designérského a architektonického prostředí. Dvanáct barevných odstínů hmoty RAKO GF BIO zahrnuje jak odstíny z denní palety (oranžovou, červenou nebo karamel), tak i z noční (šedá, manhattan, světle šedá). Tradičně největší zájem je o odstíny 121 (manhattan) a 122 (šedá), především s ohledem na snadnou údržbu. Zářivé odstíny se totiž používáním čisticích prostředků časem vymývají, zatímco velmi světlé naopak při nepravidelné údržbě zajdou a mohou vypadat trošku „ušmudlaně“.

Hmota RAKO GF BIO je vhodná pro spárování obkladů i dlažeb, včetně přírodního kamene. Uplatní se v nejširším spektru aplikací, včetně kuchyní a hygienicky náročných prostor. Hodí se i na plochy, kde dochází k rozměrovým změnám v důsledku velkého tepelného pnutí, například u vytápěných podlah, na balkonech a terasách. Není vhodná na dilatační spáry v místech a tam, kde je požadována zvýšená chemická odolnost.

Spárovací hmota RAKO GF BIO je součástí systémového řešení RAKO SYSTEM – KOUPELNY a RAKO SYSTEM – TICHÁ DLAŽBA. Řada RAKO SYSTEM reprezentuje výrobky z oblasti stavební chemie, kromě spárovacích hmot například materiály pro přípravu podkladu (vyrovnávací hmoty, penetrační nátěry, kontaktní můstky, samonivelační hmoty), hydroizolační stěrky, lepicí hmoty i sortiment přípravků na čištění a údržbu obkladů.

 

Tagy: Koupelna, Podlaha, Poradna